Luvut ja laskut

Lukukäsitteen kehittyminen on pitkä abstraktion tie, joka alkaa lapsen varhaisvuosina, jatkuu koko perusopetuksen ajan ja vielä senkin jälkeen opiskelualasta riippuen. Lukukäsitteen rakentamiseen käytetty aika maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti matematiikan opiskelun eri vaiheissa. Aritmetiikka luo pohjaa algebralliselle ajattelulle. 

Aluksi lukuja ja laskuja tutkitaan tutuilla, houkuttelevilla materiaaleilla. Lukumäärät ovat pieniä ja säännönmukaisuudet on helppo havaita ja havainnollistaa. Sama käsite nostetaan esiin monen eri harjoitteen ja toimintamateriaalin avulla. Samoja materiaaleja käytetään myös muiden käsitteiden havainnoimiseen. Kun käsite kirkastuu, välineen merkitys vähenee ja siitä luopuminen tulee mahdolliseksi. 

Materiaalipankin Kuinka monta? Lukumääriä, Lukujen monipuolinen käsittelyLuvut ja lukusuorat, Kymmenjärjestelmävälineet

Kirjaudu jäsensivuille

Elli

Varga-Neményi -menetelmän mukaisien oppimateriaalien ja toimintamateriaalien hankintapaikka on ELLI Early Learning Oy.  

Näiden lisäksi opetuksessa käytetään monia pelejä ja materiaaleja, joita voi hankkia oppimisen monipuolistamiseksi ja tueksi.

Sivustollamme käytetään evästeitä.

Voit estää niiden käytön oman selaimesi asetuksista, mutta osa siuvston toiminnoista ei ole silloin käytössä. Lisätietoja käyttöehdoissamme

Sulje ilmoitus