Geometria ja mittaaminen

Geometria ja mittaaminen pursuavat matematiikan eri sisältöalueiden yhdistämismahdollisuuksia. Lukukäsitteen mittalukuominaisuus vahvistuu, kun oppilas tekee mittauksia ei-standardi-mittayksiköillä. Mittaluvun ja mittayksikön välinen suhde saa merkityksen, kun sama kohde mitataan uudelleen, mutta oppilaan käyttämä mittayksikkö vaihtuu.  

Lukujärjestelmän ymmärtäminen on osa lukukäsitteen hallintaa. Mittaustehtävien avulla oppilas voi tutustua 10-järjestelmän ominaisuuksiin ja säännönmukaisuuksiin. Hän voi huomata, miten litrat ja desilitrat rinnastuvat toisiinsa samoin kuin metrit rinnastuvat desimetreihin. Logiikkaan kuuluva analoginen ajattelu vahvistuu kokemustan kautta. Näin mittayksiköiden muunnokset saavat todellisuuspohjan. 

10-järjestelmävälineitä voi tarkastella geometrisinä kappaleina ja verrata niiden muotoja itse rakennettuihin 3-järjestelmävälineisiin. Tässä geometriset muodot liitetään lukujärjestelmän säännönmukaisuuteen. 

Tasokuvioiden ja geometristen kappaleiden väliset yhteydet ovat ehkä geometrian tutuinta aluetta. Tulee kuitenkin muistaa, että ympyröiden, pallojen, säännöllisten monikulmioiden ja kappaleiden lisäksi maailmassa on paljon muitakin muotoja, jotka nekin liittyvät taso- ja avaruusgeometriaan. Näiden ominaisuuksien tutkimiseen logiikan avoimet ja suljetut kokoelmat antavat hyviä ja käyttökelpoisia työtapoja. 

 

Kirjaudu jäsensivuille

Elli

Varga-Neményi -menetelmän mukaisien oppimateriaalien ja toimintamateriaalien hankintapaikka on ELLI Early Learning Oy.  

Näiden lisäksi opetuksessa käytetään monia pelejä ja materiaaleja, joita voi hankkia oppimisen monipuolistamiseksi ja tueksi.

Sivustollamme käytetään evästeitä.

Voit estää niiden käytön oman selaimesi asetuksista, mutta osa siuvston toiminnoista ei ole silloin käytössä. Lisätietoja käyttöehdoissamme

Sulje ilmoitus