OPS 2016 muutokset Matematiikkaa-sarjan oppimateriaaleihin

Alkuopetuksen oppimateriaaleista on otettu uudet painokset kesällä 2015. Niissä on huomioitu OPS 2016 tuomat muutokset. Osa oppilaista on saanut jo uuden painoksen mukaiset oppikirjat lukuvuodeksi 2015-2016. 

1. luokan materiaaleissa on lisätty numeroon seitsemän poikkiviiva ja muutamia tehtäviä on hieman muutettu. Muutokset ovat niin pieniä, ettei niitä varten tarvitse hankkia uusia ensimmäisen luokan Opettajan tienviittoja. 

2. luokan materiaaleissa on myös lisätty numeroon seitsemän poikkiviiva. Lisäksi oppimateriaaliin on tehty aikataulumuutoksia. Lukualueen 0 - 100 päässälaskut on siirretty joulukuulta tammikuulle. Joulukuussa opiskellaan geometriaa, joka on ollut aikaisemmin keväällä. Kuuden kertotaulu on siirtynyt 3. luokan materiaaleihin. Kun Opettajan tienviitat uudistetaan, tehdään silloin vastaavat siirrot ja samalla poistetaan nyt ylimääräisenä olevat allekain yhteen- ja vähennyslaskut sekä geometrian ylimääräiset edellisen opsin sisältöalueet. Opettajan tienviittojen muutokset ovat sellaisia, ettei niitä varten tarvitse hankkia uusia toisen luokan Opettajan tienviittoja, vaan niitä voidaan hyvin käyttää ottamalla huomioon edellä kuvatut aikataulumuutokset. 

Sivustollamme käytetään evästeitä.

Voit estää niiden käytön oman selaimesi asetuksista, mutta osa siuvston toiminnoista ei ole silloin käytössä. Lisätietoja käyttöehdoissamme

Sulje ilmoitus