ETÄ/ Alkuopetuksen erityisopetus

Kategoria
Koulutus
Päivä
6.11.2023 - 7.11.2023
Tapahtumapaikka
Meet
Puhelin
Sähköposti
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Matematiikan oppimisvaikeusoppilaiden tukeminen alkuopetuksessa Varga–Neményi -menetelmän avulla ETÄNÄ 

Kouluttaja: KM, ELA Mirva Krajushkin

Paikka: Meetissä

Aika: ma 6.11. - ti 7.11.2023 klo 9 - 16

Hinta: Koulutus on OPH:n rahoittamana osallistujille ilmainen. 

Koulutus on samansisältöinen aikaisempien vastaavien koulutusten kanssa. 

Kaikilla on oikeus oppia matematiikkaa. Koulutuksen perustana on Varga–Neményi -menetelmä, joka on opetussuunnitelman ytimessä. Koulutuksen tavoitteena on antaa käytännön esimerkkejä matematiikan oppimisvaikeuksien havaitsemiseksi ja keinoja oppimisen solmukohtien avaamiseksi. Koulutuspäivien näkökulma on niissä oppilaissa, joiden matematiikan oppimisessa näyttää olevan tavallista enemmän pulmia.

Koulutuksessa annetaan matematiikan sisältöjen lomassa keinoja kartoittaa oppilaan taitoja ja kohdentaa tukitoimia. Opetussuunnitelmassa on ensimmäistä kertaa mainittu erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden opetuksesta, jolloin näiden oppilaiden tukeminen on määritelty normitasolla. Tämä velvoittaa siis jokaista matematiikkaa opettavaa opettajaa.

Koulutuksessa jaetaan kirjallisia materiaaleja, joita käytetään taitojen kartoittamisessa ja harjoitteissa. Lisäksi nähtävillä on joitakin keskeisimpiä välineitä. 

Koulutussisällöt:

  • Perehdytään matematiikan oppimisen keskeisimpiin sisältöihin erityisopetuksen näkökulmasta vuosiluokilla 1 - 2.

  • Varga–Neményi -menetelmä lyhyesti: menetelmän pedagogiset periaatteet ja abstraktion tie.

  • Hahmottaminen: Keinoja havaita oppilaan hahmottamisen vaikeus ja ideoita siitä, miten oppilasta voidaan auttaa hahmottamisen pulmissa.

  • Matematiikan ydintaitojen kartoittaminen 1. luokalla:
    Keinoja ja valmiita kartoituksia toimintaohjeineen ja ajankohtineen

  • Varhainen tukeminen 1. luokalla: Mihin keskitytään ja miten tuetaan oppimista matematiikan kuntouttavassa opetuksessa aloittaen esimatemaattisista taidoista ja edeten lukujen käsittely ja laskutaidon oppimiseen ensin lukualueella 0 – 10 ja sitten lukualueella 0 – 20.

  • Matematiikan ydintaitojen kartoittaminen 2. luokalla: keinoja ja valmiita kartoituksia toimintaohjeineen ja ajankohtineen

  • Varhainen tukeminen 2. luokalla: mihin keskitytään ja miten tuetaan oppimista matematiikan kuntouttavassa opetuksessa lukujen käsittely- ja laskutaidon oppimisessa lukualueella 0 –100.


Ilmoittaudu 30.10.2023 mennessä täällä. Ilmoittautuminen on sitova. Osallistujan voi tarvittaessa vaihtaa. OPH edellyttää, että koulutuksen suorittaa lopulta vähintään 20 opettajaa. Siksi tarvitsemme varmuuden siitä, että osallistujia on riittävä määrä ennen koulutuksen toteutusta. Mikäli koulutus jouduttaisiin peruuttamaan, tulee siitä tieto ilmoittautuneille s-postilla 1.11.2023.

 
 

Lista päivistä (Tapahtumatietosivulla)

  • Alkaen 6.11.2023 päättyen 7.11.2023
Sivustollamme käytetään evästeitä