Ennakkotietoja koulutuksista ja tapahtumista kesä ja syksy 2021

 Ilmoittautuminen suljettu
 
0
Kategoria
Koulutus
Päivä
9.4.2021 11:22 - 31.5.2021 00:00
Sähköposti
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kesäseminaari 2021

Tapahtumaa ei järjestetä koronatilanteesta johtuen. Jospa sitten vuoden päästä päästäisiin jälleen kokoontumaan!

Pitkät koulutukset

1. - 4. luokille järjestetään joko 5 tai 6 koko päivän koulutuksia, joissa perehdytään menetelmän periaatteisiin ja opetustapaan käytännönläheisellä otteella. Koulutukset antavat opettajalle omakohtaista kokemusta ja valmiuksia opettaa matematiikkaa ko. vuosiluokalla menetelmän mukaisesti. 

Alkuopetuksen kurssit ovat maksullisia, jos alla ei muuta mainita. Maksulliset koulutukset järjestetään omakustannushintaan, jolla halutaan pitää hinta mahdollisimman alhaisena. Yhdistys haluaa tukea 3. ja 4. luokkien menetelmän käyttäjiä siten, että koulutus on Matematiikkaa-oppikirjasarjalla opettaville opettajille maksuton ja muille maksullinen.

Alkuopetuksen kurssit suositellaan käytäväksi järjestyksessä. 
3. ja 4. luokan kursseille osallistuvat voivat osallistua orientoivaan päivään, jos menetelmä ei ole aikaisemmin tuttu eikä osallistujalla ole käytynä alempien vuosiluokkien koulutuksia. 

Verkkokurssit

Lukuvuonna 2020-2021 pilotoitiin 1. - 3. luokkien verkkokursseja. Toteutukset onnistuivat sen verran hyvin, että jatkoa seuraa.  Verkkokoulutukset tullaan toteuttamaan myös lukuvuonna 2021-2022. Näin koulutuksiin on mahdollista osallistua ympäri Suomea.
Kurssien aikataulu seuraa lukuvuoden sisältöjä, joten koulutusta on sekä syys- että kevätlukukaudella.
Alkuopetuksen kurssit alkavat koko päivän koulutuksina elokuun ensimmäisellä viikolla, muut koulutuskerrat järjestetään iltapäivinä. 
3. ja 4. luokan kurssit järjestetään koko päivän kestävinä koulutuspäivinä. 3. luokan kurssin kesto on orientaatiopäivä + 5 koulutuspäivää, 4. luokan kurssin kesto orientaatiopäivä + 4 koulutuspäivää. 

Läsnäolokurssit

14.-18.6.2021 Hämeenlinnassa: 1. luokan  ja 2. luokan kurssit, järjestäjänä Hämeen kesäyliopisto 

2.-6.8.2021 alkavat menetelmäkoulutukset Espoossa vuosiluokilla 1 - 4. Alkuviikosta alkavat alkuopetuksen kurssit ja loppuviikosta 3. ja 4. luokan kurssit. Tarkempi aikataulu selviää myöhemmin. Nämä koulutukset suunnitellaan siten, että ne seuraavat lukuvuoden edetessä menetelmän rakennetta ja sisältöjä. Järjestäjänä on Varga-Neményi ry.

Syyslukukaudella 2021 2. luokan kurssi Seinäjoella, järjestäjänä Varga-Neményi ry, koulutus on OPH:n rahoittama

Syyslukukaudella 2021 3. luokan kurssi Oulussa, järjestäjänä Varga-Neményi ry, koulutus on OPH:n rahoittama

Muita koulutuksia ja tukimuotoja

Matikkaluotsi 

Matematiikan kuntouttavaan opetukseen perehdyttävä koulutus järjestetään Hämeen kesäyliopistossa Hämeenlinnassa. Vastaavia koulutuksia on suunnitteilla myös ainakin Espooseen ja Kuopioon. 

Matematiikan erityisopetus

Kolme kahden päivän kokonaisuutta: alkuopetus, 3. ja 4. luokka sekä 5. ja 6. luokka, laajuus kukin koulutus 2 x 6 h, kaikki kolme yhteensä 6 x 6 h. Koulutukset suositellaan käymään järjestyksessä, koska oppimisvaikeusoppilailla on tyypillisesti pulmia myös alempien vuosiluokkien sisällöissä. Aiemmin alkuopetuksen vastaavaan koulutukseen osallistuneet opettajat voivat jatkaa suoraan ylempien vuosluokkien koulutuksiin. Koulutuksia järjestetään syyslukukaudella sekä verkkovälitteisesti että mahdollisesti myös läsnäolokoulutuksena. Keväällä 2022 koulutuksia järjestetään läsnäolokoulutuksena (jos korona suo). Järjestäjänä on joko Varga-Neményi ry tai AVIt. Lisätietoja tulee myöhemmin. 

Esiopetus ja varhaiskasvatus

Suunnitteilla on myös esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen koulutuksia,  laajuus 12 h, järjestäjänä on Varga-Neményi ry.

Menetelmää käyttävien opettajien konsultaatio

Matematiikkaa-oppimateriaalilla opettavien opettajien konsultoiminen jatkuu lukuvuonna 2021-2022. Ohjeet konsultaatioon ilmoittautumiseen tulee oppimateriaalien mukana seuraavassa infokirjeessä. 

Alkuopetuksen kick off -tapahtumat verkossa jatkuvat elokuussa 2021. 

Suunnitteilla on myös 5. luokan lyhyitä verkkotapaamisia aikaisemmin vanettaneille opettajille. 

 
 

Kaikki päivät

  • Alkaen 9.4.2021 11:22 päättyen 31.5.2021 00:00

Sivustollamme käytetään evästeitä.

Voit estää niiden käytön oman selaimesi asetuksista, mutta osa siuvston toiminnoista ei ole silloin käytössä. Lisätietoja käyttöehdoissamme

Sulje ilmoitus