WEBINAARI / Matematiikan oppimisvaikeuksien tukeminen Varga–Neményi-menetelmän avulla, 1. luokka

Kategoria
Koulutus
Päivä
16.3.2021 09:00 - 16:00
Liite

Matematiikan oppimisvaikeuksien tukeminen Varga–Neményi-menetelmän avulla, 1. luokka

ti 16.3.2021 klo 9–16 (6 x 45 min + tauot)

Kaikilla on oikeus oppia matematiikkaa. Tämän koulutuksen perustana on Varga–Neményi - menetelmä, joka on uuden opetussuunnitelman ytimessä. Koulutuksen tavoitteena on antaa käytännön esimerkkejä matematiikan oppimisvaikeuksien havaitsemiseksi ja monipuolisia keinoja oppimisen solmukohtien avaamiseksi.

Kouluttajana toimii KM, erityisopettaja ja matematiikan aineenopettaja Mirva Krajushkin. Mirva työskentelee yhtenäisessä peruskoulussa luokilla 1.–9. laaja-alaisena erityisopettajana. Lisäksi hän toimii Varga–Neményi -yhdistyksessä erityisopetuksen asiantuntijana.

Koulutus on suunnattu luokanopettajille, erityisopettajille, erityisluokanopettajille, resurssiopettajille ja opettajatyöpareille.

Koulutuksesta on erityisesti hyötyä osallistujille, jotka ovat käyneet vähintään Varga–Neményi - menetelmän 1. luokan pitkän koulutuksen. Koulutuspäivään voi kuitenkin hyvin osallistua myös ilman aikaisempaa VaNe-kokemustaja näin saada menetelmään sekä ensi tuntumaa että kokonaiskuva matematiikan erityisopetuksesta.

Koulutus on OPH:n rahoittamana osallistujille ilmainen. Koulutus toteutetaan koronan takia etäkoulutuksena.

Koulutuksen sisältö:

  • Varga–Neményi -menetelmä lyhyesti: menetelmän pedagogiset periaatteet ja abstraktion tie

  • Hahmottaminen: Annetaan keinoja havaita oppilaan hahmottamisen vaikeus ja ideoita siitä, miten oppilasta voidaan auttaa hahmottamisen pulmissa.

  • Matematiikan ydintaitojen kartoittaminen 1. luokalla: annetaan keinoja ja valmiita kartoituksia toimintaohjeineen ja ajankohtineen

  • Varhainen tukeminen 1. luokalla: Mihin keskitytään ja miten tuetaan oppimista matematiikan kuntouttavassa opetuksessa aloittaen esimatemaattisista taidoista ja edeten lukujen käsittely- ja laskutaidon oppimiseen ensin lukualueella 0 – 10 ja sitten lukualueella 0 – 20.

  

Ilmoittautuminen tästä linkistä https://forms.gle/wd3xs1kTPNELYWS7A Koulutukseen otetaan 50 osallistujaa ja ilmoittautumisaika päättyy 1.3.2021.

Koulutuksessa esitellään materiaaleja, joita käytetään harjoitteissa ja joita matematiikan erityisopetuksessa olisi hyvä olla opettajan käytettävissä. Koulutuksessa pyritään kuuntelemisen lisäksi myös toiminnallisuuteen eli harjoittelemaan yhdessä opetukseen sopivia tehtäviä, pelejä ja leikkejä -huomioiden kuitenkin etäyhteyden asettamat rajoitukset.

Osallistujille jaetaan etukäteen laaja ja monipuolinen kirjallinen materiaali, jota osallistuja voi suoraan hyödyntää omassa työssään.

 

page2image7127040

 
 

Kaikki päivät

  • 16.3.2021 09:00 - 16:00

Sivustollamme käytetään evästeitä.

Voit estää niiden käytön oman selaimesi asetuksista, mutta osa siuvston toiminnoista ei ole silloin käytössä. Lisätietoja käyttöehdoissamme

Sulje ilmoitus